Pagina principală  | Articole  | Întrebări şi răspunsuri  | Contact 




Legături utile
- Google
- Apple
- Microsoft
- Samsung

ANCOM pune presiune pe furnizorii de servicii de internet. Netograf, aplicaţia care-ţi arată calitatea serviciului
Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a lansat o aplicaţie pentru testarea şi monitorizarea calităţii serviciului de internet, care poate fi utilizată de orice abonat la aceste servicii. Utilizatorii vor putea măsura viteza de transfer a datelor, întârzierea de transfer, variaţia întârzierii de transfer şi rata pierderii de pachete în raport cu oferta furnizorului.

Aplicaţia e disponibilă aici şi e deschisă spre testare, fiind încă în curs de adăugare a tuturor ofertelor de internet ale furnizorilor acestor servicii. E de aşteptat ca de aici să apară proteste ale utilizatorilor, majoritatea ofertelor de internet fiind superioare pe hârtie realităţii, deşi există chichiţe în contracte care pot scoate basma curată furnizorii, precum acel „cu viteze de până la…”

„Aplicaţia Netograf.ro a fost concepută de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor de internet din România un instrument independent, obiectiv şi gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc. Ei vor putea să constate nu doar dacă serviciul de internet pe care îl au se ridică la calitatea promisă, ci şi să compare parametrii înregistraţi cu cei obţinuţi de abonaţii altor furnizori”, spune preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

Netograf.ro testează conexiunea dintre terminalul utilizatorului final şi un server de test amplasat într-un nod de tip internet interexchange.

Testarea e simplă, utilizatorul trebuie să selecteze furnizorul şi tipul de ofertă şi de coneziune, iar Netograf îi arată şi pahetele de transfer pierdute, viteza de upload şi de download. Furnizorii au obligaţia de a-şi introduce în aplicaţie datele tehnice ale ofertelor comerciale active prin intermediul unei interfeţe create de ANCOM.


Data publicării: 08.10.2014 (945 vizualizări)


comentarii




Abonare newsletter
Nume:
E-mail:


Ştiri financiare
- Bursele europene au închis în creştere (09.04.2020)
- Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv (09.04.2020)
- Wall Street a deschis în creştere (09.04.2020)
- Bursele asiatice au închis în apreciere (09.04.2020)
- Euro s-a depreciat la 4,8278 lei (09.04.2020)
- ROBOR la trei luni a scăzut la 2,54% (09.04.2020)
- Bursele europene au deschis în creştere (09.04.2020)
- Indicii BVB au deschis în apreciere (09.04.2020)
- La mijlocul şedinţei, bursele asiatice erau în teritoriu pozitiv (09.04.2020)
- Wall Street a închis în creştere (09.04.2020)


Copyright ©2011-2024 Pandora Impex SRL.