Pagina principală  | Articole  | Întrebări şi răspunsuri  | Contact 




Legături utile
- Google
- Apple
- Microsoft
- Samsung

Intel a lansat noile procesoare Core M şi Xeon şi reinventează desktopul
Intel a aşteptat toamna ca să îşi lanseze noua gamă de procesoare, destinate tuturor produselor prezente pe piaţă. Desktopuri, laptopuri, all-in-one, hibride, tablete, smartphoneuri, orice are nevoie de un procesor. Intel are de recuperat teren în zona device-urilor mobile şi dă semne că reuşeşte să revină cum trebuie în zonă, adică în piaţa telefoanelor, tabletelor şi hibridelor (în zona PC nu mai are prea multe de demonstrat).

Primul lansat a fost procesorul cu opt nuclee pentru desktop, Intel Core I-5960X Extreme Edition, cu nume de cod Haswell-E. Procesorul va duce (şi va fi foarte interesant de testat) performanţele către un alt nivel, un lucru important având în vedere că ultimii trei-patru ani au fost în stagnare în ceea ce priveşte performanţa (s-a lucrat mai mult la consumul procesoarelor şi la integrarea video în procesor). Haswell-E are 16 canale (thread-uri) şi memorie DDR4. Pentru funcţionare se adaugă şi chipsetul X99, lansat odată cu noul procesor.

Suntem încântaţi să prezentăm noua fază din „reinventarea desktopului” pe care am anunţat-o la începutul anului, a declarat Lisa Graff, Vicepreşedinte şi General Manager, Desktop Client Platform Group, Intel. Această gamă de produse este dedicată utilizatorilor care vor o performanţă mai mare de la computerele lor şi le oferă viteza, nucleele şi platforma pe care aceştia le-au cerut.

Intel Core M

Noul Intel Core M se înscrie în linia de care vorbeam mai devreme, de procesoare care vin cu autonomie crescută a bateriei, cu un consum de 4,5 waţi, şi pot fi integrate în cele mai subţiri sisteme, nefiind necesară ventilaţia. Acer, Asus, Dell HP, Lenovo şi Toshiba au anunţat deja că vor lansa sisteme doi-în-unu. Conform companiei, autonomia este dublă faţă de un sistem vechi de patru ani.

Mai exact, procesorul are o dimensiune cu 50% mai mică decât generaţia anterioară, în timp ce performanţa de procesare este cu până la 50% mai mare, iar cea grafică cu 40% mai mare. Teoretic, noile produse cu Core M ar trebui să ajungă până la aproape 10 ore de vizionare video, ceea ce este destul de mult.

Dispozitivele echipate cu Core M de generaţia a patra vor fi disponibile spre sfârşitul anului, adică în perioada sărbătorilor de iarnă. Păcat că nu vin mai repede, spunem noi, poate ar fi putut prinde Black Friday şi am fi avut parte de reduceri. Acer va extinde gama de 2-în-1 cu Aspire Switch 12, care va avea un ecran Full HD de 12,5 inci, un suport unic şi tastatură magnetică. Asus vine cu Zenbook U305, ultrabook cu display QHD şi Transformer Book T300FA (care va fi lansat în această toamnă în Europa la preţul de 599 euro).

Dell a anunţat primul său sistem comercial 2-în-1, Latitude 13 7000 Series, ultrabook de business cu tabletă detaşabilă. HP extinde portofoliul de Envy cu două detaşabile HP Envy X2 (de 13,3 şi 15,6 inci). Iar Lenovo va lansa luna viitoare cu ThinkPad Helix, cu 12% mai uşor şi cu 15% mai subţire decât predecesorul. Produsele Toshiba cu noul Intel Core M vor fi disponibile în prima jumătate a anului viitor.

Procesorul este disponibil în mai multe versiuni, respectiv Intel Core M-5Y10/5Y10a cu o frecvenţă de până la 2.0 GHz şi procesorul Intel Core M-5Y70 cu până la 2.6GHz. Core M-5Y70 este cel mai performant procesor din gama Intel Core, fiind disponibil cu tehnologia Intel vPro pentru sistemele 2 în 1 pentru business cu caracteristici de securitate încorporate pentru a proteja datele, identitatea utilizatorilor şi accesul la reţea. Alte caracteristici ale platformei Intel Core: suport pentru audio de înaltă calitate, tehnologia Wireless Display 5.0, a doua generaţie de produse Intel 802.11ac şi pe viitor vor avea suport wireless docking cu WiGig de la Intel.

Intel Xeon

Compania a lansat şi noile procesoare destinate centrelor de date care au nevoie de tot mai multă putere de procesare. Noile game Intel Xeon E5-2600/1600 v3 includ multe capabilităţi care oferă o performanţă de trei ori mai mare comparativ cu generaţia anterioară, eficienţă energetică îmbunătăţită şi securitate crescută. Pentru a se adresa nevoii în creştere pentru software defined infrastructure (SDI) – o abordare arhitecturală a infrastructurii IT, prin virtualizarea, centralizarea şi automatizarea tuturor componentelor centrelor de date -, procesoarele folosesc parametri cheie, prin telemetrie, care îi permit infrastructurii să furnizeze servicii de cea mai bună performanţă, cu un cost total de proprietate optimizat.

Procesoarele vor fi folosite în servere, staţii de lucru, infrastructura de stocare şi reţea pentru a sta la baza unor sarcini precum analiza datelor, computingul de înaltă performanţă, telecomunicaţii şi servicii bazate pe cloud, precum şi procesare pentru Internet of Things.

Software defined infrastructure (SDI) este fundaţia cloud computing-ului. Economia bazată pe serviciile digitale necesită agilitate şi cere ca toate resursele infrastructurii să fie programabile şi configurabile. Aceste capabilităţi, cuplate cu telemetria, analiza şi acţiunile automatizate, permit centrelor de date să devină optimizate. Intel continuă să investească în oferirea unei viziuni a centrelor de date optimizate. Odată cu gama de procesoare Xeon E5-2600 v3, compania a lansat şi senzori cheie care să ducă la SDI.

Cu până la 18 nuclee per socket şi 45MB de memorie cache, gama de procesoare Xeon E5-2600 v3 oferă cu 50% mai multe nuclee şi memorie cache comparativ cu generaţiile anterioare. Mai mult, o extensie a Intel Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2) dublează lungimea de bandă a instrucţiunilor vectorilor de întregi la 256 de biţi per ciclu pentru sarcini sensibile de lucru şi oferă o creştere a performanţei de 1,9 ori.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 măresc densitatea de virtualizare, care permite suport pentru până la 70 de procente mai multe maşini virtuale per server comparativ cu generaţia anterioară de procesoare, ceea ce ajută la reducerea cheltuielilor operaţionale pentru centre de date. Lăţimea de bandă a memoriei va avea o performanţă de 1,4 ori mai mare comparativ cu generaţia anterioară cu ajutorul memoriei DDR4. Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel AES-NI) accelerează criptarea şi decriptarea de până la două ori, fără a sacrifica timpul de răspuns al aplicaţiilor. Noile procesoare sunt construite pe tehnologia de fabricaţie pe 22nm, reduc consumul de energie în timp de cresc performanţa tranzistorilor.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 pot fi asociate cu seria Intel® Communications Chipset 89xx cu tehnologia Intel® Quick Assist pentru criptare şi compresie de performanţă10 mai mari, toate pentru a îmbunătăţi o serie largă de sarcini de lucru. Furnizorii de servicii şi cei de echipamente de reţea îşi pot consolida volumele de comunicaţii multiple într-o singură arhitectură, flexibilă, standardizată, pentru a creşte viteza de livrare a serviciilor, reduce costurile şi pentru o experienţă mai consistentă şi sigură.

Mai mult, noul Intel® Ethernet Controller XL710 se adresează creşterii cererii de reţele care să ofere o performanţă mai bună pentru servere virtualizate. Controlerul 10/40 gigabit Ethernet oferă de două ori lăţimea de bandă în timp ce are jumătate din consumul de energie faţă de generaţiile anterioare11.

Începând de astăzi, producătorii sunt aşteptaţi să anunţe sute de platforme bazate pe Intel Xeon E5 v3. Printre aceştia se numără Bull, Cray, Cisco, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Huawei, IBM, Inspur, Lenovo, NEC, Oracle, Quanta, Radisys, SGI, Sugon şi Supermicro, printre mulţi alţii.

Intel Xeon E5-2600 v3 va fi oferit în 26 de versiuni diferite, care variază ca preţ de la 213 la 2.702 de dolari pentru 1.000 de bucăţi. Staţiile de lucru Intel Xeon E5-1600 vor fi oferite cu părţi diferite cu preţuri cuprinse între 295 şi 1.723 de dolari.


Data publicării: 21.09.2014 (484 vizualizări)


comentarii




Abonare newsletter
Nume:
E-mail:


Ştiri financiare
- Bursele europene au închis în creştere (09.04.2020)
- Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv (09.04.2020)
- Wall Street a deschis în creştere (09.04.2020)
- Bursele asiatice au închis în apreciere (09.04.2020)
- Euro s-a depreciat la 4,8278 lei (09.04.2020)
- ROBOR la trei luni a scăzut la 2,54% (09.04.2020)
- Bursele europene au deschis în creştere (09.04.2020)
- Indicii BVB au deschis în apreciere (09.04.2020)
- La mijlocul şedinţei, bursele asiatice erau în teritoriu pozitiv (09.04.2020)
- Wall Street a închis în creştere (09.04.2020)


Copyright ©2011-2024 Pandora Impex SRL.